Alle opskrifterTilbehør

GRÆSKAR-AMOK: OVNBAGT HOKKAIDO MED FETA (VEGETARISK)

Ovnbagt hokkaido
Som sagt så mange gange før, så har jeg en tendens til at blive besat af bestemte madvarer. Det er lidt samme koncept, som når man får en sang på hjernen og må høre den igen og igen, indtil den til sidst irriterer én så meget, at man lægger den på hylden (en effekt jeg desværre stadig venter på, hver gang jeg spiser chokolade). Pt har jeg indledt en hed affære med hokkaido. Jeg ved godt, at en forelskelse altid føles som evig kærlighed, men jeg er altså virkelig overbevist om, at vi skal følges ad gennem livet. Jeg synes, det er absolut genialt, at man kan tilberede dem med skræl på(!), bruge kernerne, og spise dem både som hovedret og tilbehør. Det ER altså langt mere, end man kan sige om de fleste af mine andre mad-kærligheder! Undtagen chokolade. Vi taler pænt om chokolade.

Hvorom alting er, så har jeg opdaget, at jeg tit lyder som en 1800-tals romantiker, når jeg taler om mad. Ord som hjertevarmt og beroligende er ord, jeg kaster om mig i flæng og min roomie Katrine griner tit af mig, når jeg taler ligeligt med julelys i øjnene om alt fra simpel salat til creme brûlée. Men det er ikke min skyld! Man ved bare aldrig, hvornår lynet slår ned, og lige i øjeblikket er jeg altså en skør græskar-dame, der kaster om mig med græskarkærlighed til alle sider. Og det må jeg godt, for det er oktober. Blev der sagt.

Så tillad mig at præsentere min nye flamme: En perfekt ovnbagt hokkaido med sprøde hasselnødder, honning, chili, balsamico og feta – aka dét jeg mistænker for at være mit favorittilbehør resten af sæsonen. Eller bare resten af livet.

Den bløde hokkaido er perfekt sammen med den salte feta, varme chili, den klistrede, søde honning og de sprøde hasselnødder. Jeg serverede den sammen med en porretærte og en salat i går aftes, men det er i virkeligheden det perfekte tilbehør til alt lige fra bøf til pastaretter. Nu jeg tænker over det, så skulle man være et menneske med en usædvanlig stærk rygrad, hvis man ikke også lige tester den sammen med en lille burger. Eller altså, en mellemstor. Ok, bare en stor. Og en cola. Helloooo sunday!

Med ønsket om en søndag, hvor hovednøglen passer i første forsøg og hvor colaen er kold og tømmermændene små!

Græskar
img_20161015_161020
Ovnbagt hokkaido

img_20161015_164757
img_20161015_165037

Print Recipe
Ovnbagt hokkaido med feta
Ovnbagt hokkaido
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Ovnbagt hokkaido
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 200 grader og stil en bageplade med bagepapir klar.
  2. Del græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Lad skrællen sidde på - den bliver perfekt blød, når den er tilberedt.
  3. Skær hokkaidoen ud i chunky stykker og bland dem med olie og lidt salt på bagepladen.
  4. Bag i ovnen 15 minutter. I mellemtiden hakkes hasselnødderne fint.
  5. Tag pladen ud af ovnen og fordel de hakkede hasselnødder. Sæt tilbage i ovnen og lad bage yderligere 10 minutter.
  6. Kom til sidst honning, balsamico, stødt chili og evt. lidt peber over græskarstykkerne. Smuldr fetaen med fingrene og fordel det hele med en ske.
  7. Kan serveres både varmt og koldt. Spis det direkte fra bagepladen eller server som tilbehør til en tærte, lasagne, en god bøf, eller, eller, eller...
Del denne opskrift
Tags : tilbehør

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial