Aftensmad/ Alle opskrifter

EN STATUS + OPSKRIFT PÅ TØM KØLESKABET GRØNTSAGSSUPPE (GOD TIL SNOTNÆSER!)

Tiden over de seneste måder er fløjet afsted (siger man bare den sætning mere og mere, indtil man dør?), og pludselig er man typen, der både er uddannet idéhistoriker, har fundet et solidt stykke mandfolk, der kan hænge hylder op og ikke bliver sur, når man spilder chokolademadder i sofaen, og pludselig rykker man alt op med med rod og forlader de aarhusianske kaffebarer og to-go kaffe i dyrehaven til fordel for at have sit navn stående på en dørtelefon i Odense, hvor førnævnte mands navn allerede stod i forvejen. Jep, det er i sandhed nye tider, og som det ofte er, når man er lykkelig og rystet i sin grundvold, så ender man med en forkølelse.

Løsning: Tøm køleskabet grøntsagssuppe fyldt med gode ting. Yaaas.

Mens jeg skrev speciale spiste jeg ikke rigtigt andet end kopnudler og slik, og jeg har ligesom ikke rigtigt kunne ryste vanen af mig igen bagefter. De fleste af mine madgadgets står stadig i Århus, mens de venter på at blive flyttet, og jeg var lige på grænsen til permanent at have ansigtskulør som én, der har hængt lidt for meget ud på Crazy Daisy i Skjern. I dén forstand var det godt, at jeg lagde mig med årets første influenza, for det gav mig en ny lyst til at gå i køkkenet. Jeg ved af bitter erfaring, at der kommer masser af forkølelser endnu, men jeg ved også af erfaring, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, for det er aldrig en dårlig ting at gå i seng med en skål suppe. Punktum.

Sidst jeg bloggede var det hedebølge og fuldstændig umuligt at være nogle steder, uden at have behov for at sidde ned og drikke en stor aperol. Nu er det efterår, det blæser udenfor og I kan lige regne med, at græskardamen er fuldstændig klar.

Nye sutsko? Tjek.
Pumpkin spice i skabet? Tjek.
Store sweatere i alle former og farver, så mine vinterkilo ikke (så nemt) kan ses? Tjek.
En helvedes masse opskrifter med græskar? Oh ding, ding, DING!

Sygdomssuppe handler om 2 ting: 1) at blive proppet med alle de ting, du overhovedet kan bilde dig selv ind kan have en positiv indvirkning på immunforsvaret og 2) den skal indeholde alle de grøntsager, du kan finde i din grøntsagsskuffe. En sygdomssuppe bør aldrig kræve, at man er nødt til at smide pyjamasen og tage ud at handle. Så hellere proppe den med noget andet.

Min suppe indeholdt butternut, søde kartofler, løg og gulerødder, men det hele handler om grøntsager, krydderier og en lille smule tålmodighed!

Ja?

Vegansk grøntsagssuppe

Med ønsket om en god dag fyldt med ingen trafik, medvind på cykelstien og gode tilbud i Netto!

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på suppe, så prøv f.eks.:

Print Recipe
Tøm køleskabet grøntsagssuppe
Jeg brugte butternut, gulerødder og søde kartofler i min suppe, men du skal være velkommen til at fyre den af med alt muligt andet.
Vegansk grøntsagssuppe
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Vegansk grøntsagssuppe
Instruktioner
  1. Skær alle grøntsagerne i chunky tern. Hak ingefær og chili fint. Varm olivenolie op i en stor gryde og steg det hele i ca. 5 minutter, indtil løgene er bløde og hele huset dufter. Tilsæt bouillon, gurkemeje og karry til gryden og rør rundt. Læg låg på og lad koge sammen i en halv times tid, indtil grøntsagerne er godt møre.
  2. Overfør til en blender eller blend med en stavblender, indtil suppen er cremet. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  3. Server f.eks. med brød eller ris til og slut gerne af med et skvæt soyafløde. Velbekomme!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial