Nemme grøntsagsbøffer med squash og gulerødder
Giver 8-10 ‘bøffer’, hvis du laver dem ca. samme størrelse som på billederne.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
10minutter
Instruktioner
Grøntsagsbøffer
  1. Start med at rive squashen på et rivejern. Læg på en tallerken og drys rundhåndet med salt. Stil til side i 10 minutter, så salten kan nå at trække en del af squashens væske ud.
  2. Imens squashen trækker, rives gulerødderne og kommes i en skål sammen med mel, HUSK, hakket løg og hvidløg.
  3. Klem så meget væske ud af squashen som muligt (det er fint bare at tage et par håndfulde og klemme dem i hænderne) og overfør til skålen. Rør farsen godt sammen og smag til med salt og peber. Jeg kan godt lide den meget milde smag, men hvis du har lyst til at fyre den af med paprika, chili, karry eller andet, så gør det!
  4. Brug hænderne eller to skeer til at forme bøfferne i den størrelse, du godt kunne tænke dig, og steg dem i rigeligt olie (og jeg mener det: rigeligt olie) på en pande ved medium til høj varme. Steg nogle minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Overfør til en tallerken beklædt med køkkenrulle, og lad køkkenrullen suge noget af fedtstoffet, inden du kaster dig over dem som et sultent vilddyr. Server i burgere, som frikadeller eller spis dem med fingrene sammen med yoghurtdip (opskrift nedenunder).
Yoghurtdip
  1. Det bliver i sandhed ikke meget nemmere: kom neutral soyayoghurt i en skål og tilsæt presset hvidløg, citronsaft, friskhakket persille og et godt drys havsalt. Rør rundt og server!
  2. Velbekomme!

Del dette: