Alle opskrifter/ Tilbehør

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: NEM SVAMPEPATÉ

Vegansk svampepaté ala leverpotej

Glædelig 24. december!

Jeg fatter ikke, at det allerede er d. 24., og jeg fatter ikke, at vi allerede har været igennem 24 opskrifter. Vi har grint, vi har grædt (okay, det er nok primært mig, der har gjort de ting), og nu er vi ved den sidste opskrift. Underligt, hva?

Jeg har haft svært ved at vælge, hvilken opskrift, der skulle lukke ballet, for jeg synes ikke rigtigt, at nogle af dem var festlige nok til at være den helt rigtige. Men så alligevel: vegansk svampepaté. Det ER sgu da festligt, hva? Især når man tænker på, hvor mange julefrokoster mange af jer sikkert skal igennem, mens jeres familier kigger skeptisk på jer, når I takker nej til silden. SÅ er det festligt med en vegansk svampepaté og et kæmpe glas vin, vil jeg love jer!

Fra nu af vil jeg aldrig mere sidde til julefrokoster og tænke, at jeg savner leverpostej, for det her smager af deluxe leverpostej. Altså, jeg ved ikke om mine smagsløg efterhånden er blevet lidt for veganiserede, men det smager oprigtigt, som jeg husker leverpostej – og det er virkelig ikke nogen lille revolution, for leverpostej er virkelig et af de produkter, jeg savner, selvom jeg set i bakspejlet godt kan se, at det måske ikke er så lækkert igen.

Svampepaté består af løg, hvidløg, svampe, kidneybønner og en lille smule soyafløde (mmm, fløde!), og den er smagt til med lidt allehånde, som ikke alene får den til at smage af jul, men som også får den til at smage ekstra meget af leverpostej.

Svampepaté er for alvor flyttet ind i mit køleskab, og jeg har heldigvis taget en bøtte af det med hjem til mine forældre, så jeg kan ligge på sofaen og spise rugbrødsmadder i ét væk.

Med ønsket om en god søndag fyldt med jul, jul og atter jul. Jeg håber, at I får en fantastisk aften, hvorend I er i verden og hvem end, I skal tilbringe dagen med! Jeg lukker for bloggen mellem jul og nytår, fordi jeg skal fifle med nogle ting (hvis jeg kan tage mig sammen. Der kunne risikere at gå chokolade i den), men vi ses i det nye år. Pas på jer selv!

Vegansk svampepate ala leverpostej

24 veganske juleopskrifter:

1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba

13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
16. december: Snebolde
17. december: Svampesovs
18. december: Rocky road
19. december: Risengrød
20. december: Simpel varm kakao
21. december: Flødekartofler på 2 måder
22. december: Pumpkin spice nice cream
23. december: Cornflakestoppe

Print Recipe
VEGANSK SVAMPEPATÉ
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Varm lidt olivenolie op på en stor pande ved middel til høj varme. Tilsæt groft hakkede løg og steg i 3-5 minutter. Tilsæt herefter groft hakket hvidløg og hakkede svampe til panden. Steg videre i nogle minutter, indtil al væsken fra svampene er væk og det hele er godt brunet. Jeg kan godt lide at lade det stege, til grøntsagerne er helt brunede og karamelliserede, for det giver den dybeste smag.
  2. Tilsæt kidneybønner, soyafløde, salt, basilikum, allehånde og en lille smule stødt chili og steg videre, ca. 1 minut. Overflyt til en blender eller en food processor og kør, indtil patéen er helt gennemblendet. Smag til med masser af friskkværnet sort peber og evt. flere krydderier, men husk at smagene bliver kraftigere, når patéen har trukket.
  3. Overflyt til en beholder og lad hvile i køleskabet natten over. Patéen bliver meget fastere, når den er kold, så du skal ikke være bekymret, hvis du synes, den virker lidt flydende.
  4. Server præcis, som du ville servere leverpostej eller spis den f.eks. på kiks. Velbekomme!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial