Aftensmad/ Alle opskrifter

NEM VEGANSK DAAL MED BAGT GRØNKÅL


nem daal

Jeg deler i dag opskriften på en fantastisk nem daal – og endda en lidt speciel én af slagsen, eftersom den er lavet på gule flækærter i stedet for linser. A’hva?

Ja, den er god nok. Gule flækærter. Tro mig, jeg synes også, at det er underligt. Jeg har rædselsfulde barndomsminder om gule ærter, så jeg har ikke rørt dem i mange år og har aldrig nogensinde så meget som overvejet at smide en 10’er efter Møllerens gule flækærter. Hvorfor skulle man?

Det skulle man, skulle det vise sig, fordi det åbenbart smager sindssygt godt, hvis man bruger dem til noget andet end gule ærter (hvor paradoksalt det end måtte forekomme). Og eftersom jeg har en længerevarende affære med daal kørende, er det ikke en chance, jeg lader gå forbi.

Tillad mig at vække jeres hukommelse. Vi elsker daal fordi:
– Det er billigt
– Det er mættende
– Det smager godt både varmt og koldt, og er derfor en perfekt madpakke
– Det er nemt at lave (altså, vi taler virkelig nemt)
– Det er udelukkende fyldt med gode, sunde ting, men føles ret syndigt (we like)
– Man ikke kan andet!

Denne daal kræver lidt omsorg i dén forstand, at man skal være lidt over den; men det eneste, man i virkeligheden skal, er at hælde lidt vand ved ind imellem. Det kan man godt finde ud af. Derudover kræver den uhyggeligt lidt arbejde – og det samme gælder for toppingen, som i al enkelhed består af sprød grønkål, der lige har været en tur i ovnen. Sprødt, salt, helt enkelt og i virkeligheden alt, man har brug for.

Med ønsket om en dejlig onsdag fyldt med gode nyheder, ledige sæder i bussen og grønt lys i fodgængerfeltet!
Print Recipe
Nem daal lavet på gule flækærter
nem daal
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
nem daal
Instruktioner
  1. Varm kokosolien op på en stor pande. Steg løg, hvidløg og den halverede chili i et par minutter. Tilsæt bouillonterningen, gurkemeje, nelliker og spidskommen og steg lidt videre.
  2. Tilsæt flækærterne og hæld ½ liter vand. Giv det et opkog og skru herefter ned for varmen.
  3. Lad simre i 40 minutter, indtil flækærterne er møre og let udkogte. Hver gang vandet er kogt væk, skal der tilsættes lidt mere. Jeg endte med at hælde ca. 4 ekstra dl ved.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader, når daalen har kogt ca. 20 minutter. Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie ved og fordel det rundt med hænderne eller med en ske. Drys med lidt groft salt og bag i ovnen 5-10 minutter, indtil det er helt sprødt, men IKKE brændt. Hold øje med det, for det går hurtigt!
  5. Når daalen er færdigkogt, smages den til med salt, peber og evt. ekstra krydderier og chili. Hæld 1 dl kokosmælk ved, hvis du kan lide den mere cremet, eller spis den, som den er. Server med bagt grønkål på toppen.
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial