Alle opskrifter/ Morgenmad

MIN YNDLINGS TOFUSCRAMBLE MED AUBERGINE OG EDAMAMEBØNNER

Vegansk tofuscramble

Her er en opskrift, der går ud til alle dem, der er bekymrede for, om en veganer mon kan få nok protein. Hejheeej, det kan vi godt!

Tillad mig at præsentere de stenhårde facts:

Tofu: 17 gram protein pr. 100 gram.
Edamamebønner: 11 gram protein pr. 100 gram.

Med min fysiske aktivitet (hæhæ, så sagde vi, at jeg havde nogen) og kropsvægt har jeg brug for ca. 50 gram protein om dagen. Jeg får altså med lidt hurtig hovedregning over halvdelen af mit daglige proteinbehov dækket bare i dette ene måltid. Og så taler vi ikke mere om dét.

Nej, vi gør ej, blev der sagt!

Vegansk tofuscramble

Okay, så, morgener…

Folk, der kender mig ved, at jeg har det ambivalent med dem. På den ene side ved jeg ikke noget værre end at stå op på mit vækkeurs kommando, og det er sådan set lidt ligegyldigt, om det er sat til at ringe klokken 5:30 eller 9:00. Pointen er, at jeg ikke selv får lov at bestemme, hvornår jeg vil op, og det gør mig i jævnt dårligt humør. Om morgenen er jeg tit stille, har et fjendtligt udtryk i øjnene og kan næsten græde af lykke, hvis nogen er søde nok til at lave kaffe til mig eller nusse mig lidt i håret. På den anden side gør mit anspændte forhold til dén tid på dagen, at jeg ofte har nogle deciderede overskudsmorgener kørende. Eller det vil sige, det er de selvfølgelig ikke. Men det har jeg brug for, at de er. Hvis jeg skulle vælte ud ad sengen og forlade matriklen på et kvarter, så ved jeg, at resten af min dag ville være smadret. Den slags stress er der ingen, der har brug for. Derfor står jeg altid op to timer inden, jeg skal ud ad døren. Så har jeg en time til at gå i bad, vælge tøj, fortryde, spartle mit ansigt op fra grunden (tak Helena Rubinstein for lysreflekterende concealer), høre musik og græde ned i min kaffekop. Den sidste time bruger jeg på at lave og spise morgenmad, læse nyheder, drikke mere kaffe og messe for mig selv, at det nok skal blive en god dag.

Og det bliver det som regel også! Når morgenen er god, er alt godt, og det stiller altså også store krav til den morgenmad, man vælger at spise.

Tofuscramble er den perfekte blanding af sundhed og snaskethed i et måltid, og det er lidt blevet min go-to morgenmad, når jeg har tømmermænd, fordi det ligesom tilfredsstiller alle snaskede cravings, inden man får sig selv overbevist om, at chips til morgenmad vel egentlig heller ikke er så slemt. Og I kender tommerfingerreglen: hvis det går til tømmermænd, så går det til alt! Og så mætter det så meget, at jeg ofte er nødt til at give op og komme resten i en bøtte, som jeg så kan spise til formiddagssnack (det kan vi godt lide. Det smager også godt koldt).

En af de kommentarer, jeg ofte får, er, at folk siger “jeg vil gerne spise den slags til morgenmad, men jeg har ikke tid”. Og her vil jeg sige, at det for mig er et spørgsmål om, at jeg prioriterer mine måltider højt. Jeg vil hellere sove en halv time mindre, hvis det betyder, at jeg kan nå at få noget ordentligt at spise til morgenmad. Søvn og mad er mine to yndlingsting i verden, men hvis det stod i en battle imellem dem, så ville mad vinde hos mig, fair and square!

For at hjælpe mig selv bedst muligt hakker jeg tit grøntsagerne dagen inden og lægger dem i en pose, så jeg kan gå direkte igang med min tofuscramble om morgenen. Så tager det stadig ca. 15 minutter at tilberede, men det synes jeg også det tager at lave havregrød eller riste et stykke rugbrød… Og så er det her altså bare en smule sjovere!

Pointen? Du skal til at lave tofuscramble om morgenen.

Og det’ nu.

Med ønsket om en god søndag fyldt med kaffe, lange gåture og tilbud hos bageren!

Vegansk tofuscramble

Psst…

Er du på udkig efter andre opskrifter på morgenmad, så tjek:

 

Print Recipe
MIN YNDLINGS TOFUSCRAMBLE MED AUBERGINE OG EDAMAMEBØNNER
Jeg kan som regel godt spise portionen selv, men der er også nok til 2, hvis man er lidt mindre sulten end mig. Tip: Hak grøntsagerne dagen inden og stil dem i en beholder i køleskabet. Så er der forholdsvis hurtig scramble om morgenen.
Vegansk tofuscramble
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Vegansk tofuscramble
Instruktioner
  1. Kog lidt vand i elkedlen og hæld ½ dl i en lille skål sammen med ½ bouillonterning. Rør godt rundt og stil til side.
  2. Hak alle grøntsagerne i chunky tern og steg dem ved middelhøj varme i lidt olivenolie i 5-10 minutter, indtil løgene begynder at få farve og auberginen begynder at brune i kanten (let brændt aubergine er noget af det lækreste, Moder Jord har at tilbyde, jeg siger det bare).
  3. Brug fingrene til at smuldre tofuen direkte over panden, så fint som muligt. Stænk med nogle skefulde af bouillonen og lad stege lidt videre, ca. 2 minutter, indtil væsken er væk og det hele begynder at have en lækker, mushy konsistens. Bouillonen sørger for, at det ikke bliver tørt, men i stedet saftigt og lækkert.
  4. Skru ned for varmen og tilsæt de frosne edamamebønner, oregano, paprika, 1 spsk soya og rigeligt sort peber til panden. Rør godt rundt og lad stå et par minutter, indtil bønnerne er tøet op.
  5. Server som den er, eller spis sammen med ristet brød og andre lækre morgenmadsting. Velbekomme!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial