Rød linsesuppe med kokosmælk
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kom linserne i en sigte og skyl godt dem godt igennem.
  2. Varm olien op ved medium varme i en stor gryde og steg det hakkede løg i 3-5 minutter, indtil det begynder at brune i kanterne. Tilsæt herefter hvidløg, karrypasta, tomatpuré, kanel, karry og cayennepeber og steg lidt videre, ca. 30 sekunder. Rør godt og hold øje med, at krydderierne ikke brænder.
  3. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, kokosmælken og bouillonen. Rør rundt og tilsæt herefter de røde linser.
  4. Giv suppen et opkog og lad den herefter simre i 30 minutter, indtil linserne er møre. Sørg for at røre jævnligt, da linserne godt kan finde på at sætte sig fast i bunden. Hvis bouillonen koger for hurtigt ind, kan det blive nødvendigt at tilsætte noget mere undervejs – det kommer helt an på, hvilken konsistens man bedst kan lide.
  5. Når suppen har kogt tilsættes sukker og citronsaft, og suppen smages til med salt, peber og krydderier efter behov.
  6. Server med et godt brød og godt selskab.

Del dette: