Alle opskrifterMorgenmad

MIN YNDLINGSMORGENMAD: KIKÆRTER I TOMATSOVS

Vegansk morgenmad: kikærter i tomatsovs

I dag deler jeg verdens letteste opskrift på min nyeste morgenmadsbesættelse: kikærter i tomatsovs. Dét, eller en variation af det, er blevet min go-to morgenmadsløsning igennem de sidste par uger, hvilket er fantastisk, for jeg må sige, at jeg har gennemgået mange morgenmads-relaterede kriser det sidste stykke tid. Og man skal ikke spøge med morgenmads-kriser!

Morgen er på mange måder et ambivalent tidspunkt for mig. Min kæreste siger, at jeg i mine første vågne timer lider af en form for personlighedsspaltning, hvor jeg går fra at være søvnig, til at være decideret rasende, til at være en smule fjollet. Til så at starte forfra igen. Jeg HADER at vågne. Næsten lige så meget, som jeg hader at stå op. Om morgenen skal jeg have ro. Det involverer som regel at kigge ud i luften med et tomt blik og svømme omgange i min kaffe. Søøøde, søde kaffe. Man skal helst ikke bede mig tage stilling til noget før mindst en time, efter jeg er vågnet, for det kan godt gå hen og blive en rigtig grim affære. Af samme grund har jeg tit morgener kørende, der kunne opfattes som nogle seriøse overskudsmorgener. Hæ! Det er de slet ikke. Trust me. Men jeg er nødt til at stå op i hvert fald to timer før, jeg skal ud ad døren, hvis jeg både skal nå at vågne, acceptere mit liv, gå i bad, græde lidt, gøre mig klar og drikke nævnte kaffe i et langsomt tempo. ALT skal helst foregå i et langsomt tempo. Og jeg bliver rasende, hvis jeg ikke må sætte mig ned og spise min morgenmad. Min morgenmad definerer, om jeg fortsætter raseriet til resten af dagen eller om jeg bliver et menneske, man det meste af tiden kan holde ud at være sammen med (ja altså, lige minus, hvis jeg går sukkerkold i løbet af dagen, men det er en anden historie.)

Morgenmad er derfor noget, jeg tager meget, meget alvorligt. Komisk alvorligt, egentlig. Jeg skifter mellem de samme 2-3 måltider, fordi jeg ved, hvad der fungerer for mig og ikke gør mig sulten igen 5 sekunder efter, jeg har spist. Trods jeg ellers er kendt for at være en kulhydrat-pige (er vi ikke alle?), så går jeg om morgenen mere efter at få fedt og protein. Det er ligesom dét, der får mig bedst igang. Jeg har derfor i længere tid skiftet mellem at spise yoghurt eller æg, som gør mig mæt i mange timer. Nu har jeg imidlertid fået den idé at forsøge at skære ned på mit forbrug af mælk, ost og æg. Det har egentlig ikke krævet den store omvæltning (måske lige bortset fra det med ost), men når det kommer til morgenmad, er jeg i store problemer. Nærmest en livskrise, om man vil.


Når man googler vegansk morgenmad, så får man så godt som altid foreslået, at man skal drikke smoothies, spise myslibarer, lave tofu-scramble eller spise havregrød. Og hvis ikke dét, så skal man spise vafler eller pandekager, som sikkert er lækre, men ikke ligefrem tæller som hverdagsmorgenmad. KRI-SE.

Og så. Så skete dét her! Konceptet er lidt inspireret af baked beans, som jeg elsker, men har meget mindre sukker og virker lidt mere fornuftigt at spise til morgenmad. Der er masser af grøntsager, protein og den rigtige balance mellem sødt og salt – præcis sådan som et morgenmåltid skal være. Det kan både serveres i en stor skål og spises, som det er (med rugbrød og avokado ved siden af), hvilket er min foretrukne løsning, men den vil også gøre sig godt på et brunchbord som tilbehør.

Jeg elsker retter, der får mig til at føle mig som én, der burde instagramme noget mere. Denne her morgenmad er sådan én. Den smager virkelig godt, er nem at lave, mætter og så giver den for alvor illusionen af, at man er den overskudsagtige morgentype. Virkeligheden er dog, at den er så simpel, at det næsten er pinligt. Men også kun næsten.

Mhhm. Jeg glæder mig allerede til jeg skal i seng, så der er kortere tid, til jeg skal have morgenmad igen…

Med ønsket om en god aften fyldt med juleslik, sovs (altid sovs!) og masser af godt humør!

Print Recipe
Vegansk morgenmad: kikærter i tomatsovs
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Steg løg og hvidløg i lidt olie på en stor pande ved medium varme. Efter et par minutter tilsættes de flåede tomater sammen med krydderierne.
  2. Lad småsimre ved lav varme i 5-10 minutter, indtil væsken er fordampet og sovsen er tyknet.
  3. Tilsæt til sidst 1 dl kikærter og lad dem varme med et par minutter. Smag til og server, som det er, eller spis sammen med ristet brød og avokado.
Del denne opskrift
Tags : morgenmad

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial