AftensmadAlle opskrifter

OKTOBERMAD: NEM VEGANSK KARTOFFELSUPPE

Nem kartoffelsuppe

Lås døren, for det er for alvor blevet tid til at ignorere alle sociale relationer og i stedet hygge sig i selskab med en dampende varm skål kartoffelsuppe og eget selskab. Ooooh yes.

Oktobervejret arter sig i øjeblikket helt perfekt. Himlen er blå, luften er helt kold og frisk, bladene skifter farve og der er ingen vind, andet end de der små sjove hvirvler, der river bladene på fortovet rundt i små tornadoer på ægte Pocahontas manér (hvis man som mig har slidt op til flere Pocahontas VHS-bånd, så ved man, hvad jeg taler om her).

Men det er også blevet kooooldt. Så koldt, at jeg den anden dag blev ved med at vågne fra min nattesøvn, fordi jeg drømte, at jeg skulle sove i telt og hele tiden frøs så frygteligt på mine fødder, at de ikke blev varme, ligegyldigt hvor mange drømmetæpper, jeg pakkede dem ind i.

Det er med andre ord nået den tid på året, hvor jeg allermest har lyst til at gå i hi, og selvom jeg prøver at tage mine forholdsregler, sniger der sig en del af de der dage ind, hvor man bare har det sådan lidt eh. Dem kender I godt. Eh-dagene. Det var på sådan en dag, at denne suppe kom til verden. Søde, varme suppe. Den har ikke nogen komplicerede teknikker (medmindre man anser stavblendning som kompliceret), ingen komplicerede råvarer, intet hokuspokus. Bare helt simpel kartoffelsuppe med hasselnødder og lidt frisk rosmarin på toppen. Lykkeligere kan man i virkeligheden ikke blive på en onsdag, tror jeg.

Skal vi komme igang?

Med ønsket om en god onsdag fyldt med blade i alle farver, tomme huller i kalenderen og god efterårskarma!

Nem kartoffelsuppe
Nem kartoffelsuppe
Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på suppe, så prøv f.eks.:

Print Recipe
Nem kartoffelsuppe
Denne opskrift er nok til 4-6 personer.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelsuppe
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelsuppe
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i chunky tern. Hak løg og hvidløg så fint, som du orker.
  2. Varm olivenolien op i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt de hakkede kartofler, løg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
  3. Tilsæt bouillonen til gryden og lad suppen simre i 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre nok til at blive blendet.
  4. Tag af varmen og blend med en stavblender, indtil suppen er tyk og cremet. Smag suppen til med friskkværnet sort peber og evt. salt, hvis den mangler. Tilsæt soyafløde og rør rundt.
  5. Server i dybe skåle og drys lidt hakket frisk rosmarin og hakkede hasselnødder på toppen.
  6. Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial