Hjemmelavet te med lakridsrod, gurkemeje, ingefær og kanel
I denne opskrift er nok til ca. 1,5 liter te. Teen bliver allerbedst, hvis den hældes på glas og får lov at trække til dagen efter, men den kan også sagtens drikkes med det samme.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 2minutter
Tilberedningstid Ventetid
60minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 2minutter
Tilberedningstid Ventetid
60minutter 60minutter
Instruktioner
  1. Jeg synes ikke, at det er nødvendigt at skrælle hverken gurkemeje eller ingefær, hvis det er økologisk. Hvis du alligevel gerne vil skrælle din gurkemeje, så husk at bruge handsker, da gurkemeje farver lige så meget som rødbede, bare på den meget ucharmerende gule måde. Skær ingefær og gurkemeje over i chunky stykker og hvis muligt, så knæk lakridsrødderne over i 2 eller find en gryde, der er stor nok til at de kan dækkes med vand.
  2. Kom alle ingredienserne i en gryde og giv det et opkog. Lad simre let i 60 minutter, indtil teen har en dyb farve og sødme fra lakridsroden.
  3. Drik teen med det samme eller lad den køle af og hæld den på et glas, der kan opbevares i køleskabet. Næste dag kan teen varmes op i en gryde. Jeg synes ikke, det er nødvendigt at si teen, men det er en smagssag.
  4. Jeg drikker teen, som den er, men hvis man synes, den er for stærk, kan man servere den med mælk eller sukker.
  5. Velbekomme og god bedring!

Del dette: