HJEMMELAVET CHAI
Tip: du kan koge chaiekstraktet, si krydderierne fra og have det stående i køleskabet i nogle dage. Når du så har lyst til chai, så varmer du lidt op i en gryde sammen med sukker og mælk.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 2minutter
Tilberedningstid
20minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 2minutter
Tilberedningstid
20minutter
Instruktioner
  1. Kom krydderierne i en morter og giv dem nogle slag, så de går lidt i stykker. Hvis du ikke har en morter, så kom dem i en gryde og giv dem nogle slag med grydeskeen eller håndtaget på en kagerulle (i øvrigt en perfekt måde at komme af med nogle aggressioner på, hvis man har den slags!)
  2. Kom krydderierne i en gryde med 1,5 liter vand og skiveskåret ingefær (du behøver ikke fjerne skrællen) og giv det et opkog. Skru ned for varmen og lad det koge i minimum 10 minutter (jo længere du koger, jo mere smag), indtil vandet er helt mørkt og hele hjemmet dufter af krydderier.
  3. Skru helt ned for varmen og tilsæt teposerne til vandet. Lad dem trække under låg i 5 minutter. Fjern teposerne.
  4. Kom mælk og sukker i gryden og giv det et opkog under omrøring. Lad koge i et par minutter og smag evt. til med mere sukker. Si krydderierne fra og server teen i store kopper. Mmm! 1, 2, 3 HYG!

Del dette: