OpskrifterVegansk

HJEMMELAVET CHAI

Hjemmelavet chai

Det er lørdag, og selvom solen skinner lige nu, så opfører vejret sig i øjeblikket lidt som en mand, der spiller bold med en kvindes hjerte. Han flirter lidt, men aldrig nok til, at det bliver brandvarmt, og når hun så er ved at være overbevist, så bliver han iskold igen. Med andre ord: forårsvejret er en player, og jeg har besluttet at lægge det på is, indtil det får orden i sine prioriteter. Imens bliver jeg indendøre og insisterer på at drikke te, og I må gerne være med.

Man skal ikke have fulgt med på domænet ret længe før man ved, at hvis jeg kan finde et blødt spot, hvor jeg kan placere mig selv sammen med et tæppe og en kop dampende varmt something, så er jeg solgt. Jeg er dronningen af magelighed og man finder ikke en større puttetrold end mig. Vi har alle opgaver her i livet, og jeg ser det som min fornemmeste af slagsen at hygge mig så meget som muligt, mens jeg er her på planeten.

Som regel er der kaffe i min kop. Det kan vi lige så godt være helt ærlige omkring. Jeg kan lide min kaffe, som jeg kan lide mine kulhydrater: i en lind strøm og i skamløse mængder.

Det er bare ikke altid verdens bedste idé at drikke 15 kopper kaffer om dagen. Har jeg hørt. Derfor retter jeg ind imellem min opmærksomhed mod te. Men jeg gider ikke bare drikke et eller andet tilfældigt, jeg har fundet på spothylden nede i Netto. Ikke altid, i hvert fald. Når jeg går in, så går jeg all in! Så nu er jeg begyndt at koge min egen chai. Sgu. Og det kan du også gøre!

Det er faktisk ret meget nemmere, end man lige går og tror, hele lejligheden dufter og man føler sig samtidig ret sund og DIY agtig, når man koger det, hvilket altid er en god fornemmelse. Især på en lørdag, når man står dér i sit plettede nattøj med gårsdagens make up og overvejer, hvem der har stjålet ens stil og selvrespekt.

Pyt med det hele. Lav te. Det hjælper!

Hjemmelavet chai

Min chai består af ingefær, allehånde, kanel, peber, kardemomme og nelliker, og den er ikke vanvittigt stærk, men man skal være velkommen til at fyre den af med andre ingredienser som f.eks. stjerneanis,  eller teste nogle vilde kogetider, hvis man er til det. I sidste ende handler det hele om, at man skal finde noget blød polstring, en god bog (og evt. noget kage. Please spis noget kage) og have det for vildt.

Med ønsket om en perfekt lørdag fyldt med dates, snacks og tilbud på bland selv slik!

Hjemmelavet chai

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på varmende drikke, der kan få dig til at tilgive foråret, den skiderik, så prøv:

Print Recipe
HJEMMELAVET CHAI
Tip: du kan koge chaiekstraktet, si krydderierne fra og have det stående i køleskabet i nogle dage. Når du så har lyst til chai, så varmer du lidt op i en gryde sammen med sukker og mælk.
Hjemmelavet chai
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Hjemmelavet chai
Instruktioner
  1. Kom krydderierne i en morter og giv dem nogle slag, så de går lidt i stykker. Hvis du ikke har en morter, så kom dem i en gryde og giv dem nogle slag med grydeskeen eller håndtaget på en kagerulle (i øvrigt en perfekt måde at komme af med nogle aggressioner på, hvis man har den slags!)
  2. Kom krydderierne i en gryde med 1,5 liter vand og skiveskåret ingefær (du behøver ikke fjerne skrællen) og giv det et opkog. Skru ned for varmen og lad det koge i minimum 10 minutter (jo længere du koger, jo mere smag), indtil vandet er helt mørkt og hele hjemmet dufter af krydderier.
  3. Skru helt ned for varmen og tilsæt teposerne til vandet. Lad dem trække under låg i 5 minutter. Fjern teposerne.
  4. Kom mælk og sukker i gryden og giv det et opkog under omrøring. Lad koge i et par minutter og smag evt. til med mere sukker. Si krydderierne fra og server teen i store kopper. Mmm! 1, 2, 3 HYG!
Del denne opskrift
Tags : drikke

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial