Grove havregrynscookies
Denne opskrift er nok til ca. 12 cookies. Opskriften kan varieres i det uendelige – prøv f.eks at tilsætte rosiner, chokolade, nødder eller andre krydderier.
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid Ventetid
16minutter 16minutter
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid Ventetid
16minutter 16minutter
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kom banan, sirup, vanilje, kanel, bagepulver, kokosolie og 1,5 dl grovvalsede havregryn i en food processor eller blender. Tilsæt en smule salt og blend, indtil havregrynene er helt udblendede og massen har konsistens lidt som en almindelig kagedej.
  3. Overfør til en skål og tilsæt 5 dl grovvalsede havregryn og tranebær. Rør sammen med en ske eller brug dine hænder, indtil dejen er samlet.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt klatter af dejen med en spiseske – jeg fik 12 cookies ud af portionen. Kagerne flyder næsten ikke ud, så det er ikke nødvendigt med et særligt stor mellemrum imellem dem. Dejen vil virke enorm skrøbelig og du vil tænke “det her bliver da aldrig bagt”, men de skal nok ende med at hænge sammen, når de kommer i ovnen. Det kan dog være nødvendigt lige at presse dem lidt sammen med fingrene, når de er kommet på bagepladen.
  5. Bag i ovnen 16-17 minutter, indtil de er godt gyldne i kanterne. Min ovn er ikke så effektiv, så bagetiden kan variere – begynd at holde godt øje med dem efter 10-12 minutter.
  6. Forsøg at undgå trangen til at spise dem lige, når de kommer ud af ovnen, så de lige kan få lov at sætte sig – men spis dem gerne, mens de er lune, for der er de allerbedst.
  7. Velbekomme!

Del dette: