Den ultimative chili sin carne
Der findes åbenbart en del øl, der ikke er veganske – det anede jeg ikke! Hvis det er vigtigt, at chilien skal være vegansk, så sørg derfor for at tjekke om din øl er det. Det nemmeste er at bruge hjemmesiden www.barnivore.com – den tjekker det for dig! Denne opskrift laver en god portion, så der er til flere dage eller til fryseren – halver den evt., hvis du ikke skal bruge så meget.
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 5Minutter
Tilberedningstid
70Minutter
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 5Minutter
Tilberedningstid
70Minutter
Ingredienser
Krydderier
Instruktioner
  1. Varm olien op i en stor gryde og steg løg, hvidløg og peberfrugt ved medium varme i 3-4 minutter.
  2. Tilsæt herefter alle krydderierne sammen med et lille skvæt øl og lad det koge af et par minutter, mens du rører jævnligt – hvis krydderierne begynder at brænde fast på noget tidspunkt, så tilsæt lidt mere øl.
  3. Tilsæt resten af øllen, de flåede tomater og vand. Rør godt rundt og læg låg på. Lad simre ved lav varme i 20 minutter.
  4. Efter 20 minutter tilsættes bulgur, majs, kidneybønner, valnødder og soya. Lad herefter simre yderligere 50 minutter under låg, indtil chilien er helt kogt sammen. Tilsæt evt. mere væske undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
  5. Når chilien har hygget sig i en god times tid, så smag den til med mørk chokolade, citronsaft, rigeligt med salt og et godt skud peber. Smag også efter, om den mangler krydderier – jeg tilsætter gerne mere spidskommen og kanel.
  6. Server f.eks med tortillachips, avokado eller rucola på toppen.

Del dette: