AftensmadAlle opskrifter

DEN ULTIMATIVE CHILI SIN CARNEChili sin carne er noget af det mad, jeg elsker mest i verden. Det er alt det, et godt måltid skal være: simpelt, velsmagende, varmt og nærende. Domænet her bugner faktisk efterhånden af så mange chili opskrifter, at jeg overvejer at lave en helt kategori med det.

Jeg er stadig vild med de eksisterende opskrifter naturligvis – en mor elsker alle sin børn – men denne her er noget helt særligt. Min svigermor serverede i weekenden en chili, som jeg var helt vild med. Hun forærede mig efterfølgende en pakke stærk chili, hun ikke selv turde rode med, så det virkede på alle måder uundgåeligt, at jeg var nødt til at gå hjem og eksperimentere med den perfekte opskrift. Den, der ikke går på kompromis med noget som helst, men indeholder alle de ting, jeg bedst kan lide i verden (læs: der er chokolade i).

Resultatet? En vegansk chili sin carne med valnødder, kidney bønner, bulgur og øl. Eller sagt på en anden måde: den ultimative chili sin carne. Dén opskrift, man laminerer og gemmer et sikkert sted, så man aldrig mister den. Omregnet til barnemetaforen, så ville denne chili være det stjerne-afkom, der aldrig skaber pinlige scener i Netto, altid sætter skoene op på skohylden og altid husker at sende en SMS om, at de er kommet godt hjem.


Hvorfor skal vi alle kaste os over chili sin carne?

– Det er en god kilde til protein og fibre

– Det er nemt, sundt og billigt

– Det er ultimativ comfort food og perfekt til en kold dag

– Det kan laves i store mængder og bliver kun bedre af at stå til næste dag

– Det er en god måde at maskere en masse grøntsager på

– Man kan spise det med toppings som avokado og tortilla chips (det har man altid brug for en undskyldning for!)

…. Og sådan kunne man blive ved i al uendelighed. Budskabet? Vi burde alle spise mere chili sin carne.

Og vi burde starte med denne her. 

 

Print Recipe
Den ultimative chili sin carne
Der findes åbenbart en del øl, der ikke er veganske - det anede jeg ikke! Hvis det er vigtigt, at chilien skal være vegansk, så sørg derfor for at tjekke om din øl er det. Det nemmeste er at bruge hjemmesiden www.barnivore.com - den tjekker det for dig! Denne opskrift laver en god portion, så der er til flere dage eller til fryseren - halver den evt., hvis du ikke skal bruge så meget.
Chili sin carne
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 70 Minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Krydderier
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 70 Minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Krydderier
Chili sin carne
Instruktioner
  1. Varm olien op i en stor gryde og steg løg, hvidløg og peberfrugt ved medium varme i 3-4 minutter.
  2. Tilsæt herefter alle krydderierne sammen med et lille skvæt øl og lad det koge af et par minutter, mens du rører jævnligt - hvis krydderierne begynder at brænde fast på noget tidspunkt, så tilsæt lidt mere øl.
  3. Tilsæt resten af øllen, de flåede tomater og vand. Rør godt rundt og læg låg på. Lad simre ved lav varme i 20 minutter.
  4. Efter 20 minutter tilsættes bulgur, majs, kidneybønner, valnødder og soya. Lad herefter simre yderligere 50 minutter under låg, indtil chilien er helt kogt sammen. Tilsæt evt. mere væske undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
  5. Når chilien har hygget sig i en god times tid, så smag den til med mørk chokolade, citronsaft, rigeligt med salt og et godt skud peber. Smag også efter, om den mangler krydderier - jeg tilsætter gerne mere spidskommen og kanel.
  6. Server f.eks med tortillachips, avokado eller rucola på toppen.
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial