9. december: Dadeltrøfler med hvid chokolade og kaffe
Denne opskrift er nok til ca. 25 dadeltrøfler. Vegansk hvid chokolade kan købes i de fleste helsekostbutikker, men kan du ikke finde det, eller har du bare ikke lyst, så erstat det med mørk chokolade eller almindelig hvid chokolade, hvis du ikke er veganer.
Antal personer
10personer
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 55minutter
Antal personer
10personer
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 55minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fjern stenene fra dadlerne og læg dem i en skål. Overhæld med kogende vand fra elkedlen, så det dækker, og lad dem trække i 15 minutter.
  2. Blend 0.7 dl havregryn, indtil de er blevet til mel. Læg i en skål og sæt til side.
  3. Dræn de udblødte dadler godt for vand og overfør dem til en food processor. Blend, indtil massen er helt blød og cremet. Overfør herefter dadelmassen til skålen med de blendede havregryn og tilsæt yderligere ½ dl grovvalsede havregryn og kakao. Rør godt rundt. Form herefter dadelmassen til kugler og læg dem på en tallerken med bagepapir – massen vil føles meget blød, men det gør ikke noget, for det ændrer sig, når den er kommet i fryseren.
  4. Lad sætte sig i fryseren i 20 minutter. Imens forberedes chokoladeovertrækket.
  5. Kom den hvide chokolade, instantkaffen, kokosolie og en lille smule salt i en skål og smelt over vandbad. Tag dadeltrøflerne ud af fryseren og hæld en skefuld af chokoladeblandingen over hver kugle – det gør ikke noget, at de ikke bliver helt dækket, da jeg har besluttet mig for, at det er charmen ved disse trøfler.
  6. Når alle trøflerne har fået et chokoladelåg sættes de tilbage i fryseren i 20 minutter. Opbevar herefter i fryser eller i køleskab og spis dem direkte fra kulden.

Del dette: