Alle opskrifterDessertMorgenmad

DESSERT TIL MORGENMAD: FRUGTCRUMBLE MED QUINOAFLAGER

Vegansk frugtcrumble med quinoa

Såøøh, venner.. Dessert til morgenmad? Er I på?

Lørdage er blevet lidt er personligt helle for mig. I gamle dage elskede jeg lørdag, fordi det var den dag, man kunne sove længe og lave absolut ingenting. Nu elsker jeg lørdage, fordi jeg kan sove til klokken 9, høre Mads og Monopolet, drikke kaffe og få ordnet en masse ting.

Ja. Det er sket. Jeg er blevet pissegammel.

Heldigvis har jeg stadig ikke en stabil økonomi, et indgående kendskab til Matador (løgn) eller en evne til at forudsige vejret, så helt gammel er jeg ikke endnu. Sagde vi.  Nå, men nu til sagen: Kombinationen af, at lørdag er min yndlingsdag og at morgenmad er mit yndlingsmåltid, har gjort det klart for mig, at ristet rugbrød eller havregryn til morgenmad i virkeligheden er alt for lidt. Lørdagsmorgenmad fortjener at være ekstra god. Det er den morgenmad, hvor man takker sig selv for, at man har udholdt at spise sundt og fornuftigt hele ugen (lol), og nu bare skal have lov til at begrave sig i pandekager og vafler og hvidt brød.

Derfor synes jeg, at frugtcrumble med quinoaflager og mandelmel er den helt rette strategi.

Frugtcrumble perfekt til stille morgener, varm kaffe og den der stille ro i huset, inden resten af husholdningen vågner (igen: Jeg lyder som en på 80). Det er nemt (altså, vi taler virkelig nemt), syndigt, sødt, syrligt og på alle måder hyggeligt og efterårsagtigt.

I øvrigt ER den ikke engang specielt syndig – den smager bare sådan. Faktisk er dens force netop, at den er sund, men ikke så sund, at man ikke snildt ville kunne servere den som dessert. Jeg synes, at dessert til morgenmad er sjovere end dessert til dessert, så jeg vil til enhver tid vælge morgenmadsversionen, men det skal jeg overhovedet ikke bestemme, selvfølgelig.

Det er lørdag, så vi kan gøre lige, hvad vi vil! Vi kan spise dessert til alle måltider, hvis vi vil!

Med ønsket om en god lørdag fyldt med gode venner, ophold i regnen og ingen sure beskeder fra banken!

Vegansk frugtcrumble med quinoa
Vegansk frugtcrumble med quinoa

Print Recipe
Dessert til morgenmad: Frugtcrumble med quinoaflager
Frugtcrumble er perfekt både som morgenmad, dessert, eftermiddagshygge eller gæster. Det kan laves med mere alle mindre alle slags frugt (både frisk og frossen), og kun fantasien sætter grænser.
Vegansk frugtcrumble med quinoa og mandel
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Frugtcrumble
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Frugtcrumble
Vegansk frugtcrumble med quinoa og mandel
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær frugten ud i skiver eller tern og kom dem i et mindre fad. Tilsæt citronsaften og 2 spsk af ahornsiruppen til fadet og fordel det over frugten med en ske eller med fingrene.
  3. Bland mandelmel, quinoaflager, kokosmel, kanel og lidt salt i en stor skål. Kom de sidste 2 spsk ahornsirup og olien i og rør det godt sammen, indtil hele massen er let skinnende.
  4. Drys blandingen over frugten og bag i ovnen 20-25 minutter, indtil toppen er gylden og frugten bobler.
  5. Server f.eks. med soyayoghurt eller med is til. Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial