Gulerodssuppe med kokosmælk og karamelliserede løg
Opskriften er glutenfri og kan gøres vegansk, hvis man bruger sirup i stedet for honning.
Antal personer Forberedelses tid
6-8personer 10minutter
Tilberedningstid
50minutter
Antal personer Forberedelses tid
6-8personer 10minutter
Tilberedningstid
50minutter
Ingredienser
Til suppen
Til servering
Instruktioner
  1. Kom olie og smør i en gryde og varm op ved medium varme. Hak løgene groft og kom dem i, når smørret er smeltet. Lad dem stege ved medium varme i 20-30 minutter, indtil de er karamelliserede og helt mørke. Husk at røre i dem jævnligt, så de ikke brænder fast.
  2. Mens løgene karamelliserer, skrælles kartoflerne og gulerødderne. Hak dem i mindre stykker sammen med bladsellerien.
  3. Når løgene er karamelliserede kommes kartofler, gulerødder, bladselleri og hvidløg i gryden. Tilføj kanel, karry, chili og peber og rør rundt. Tilsæt bouillonen.
  4. Lad suppen simre i omkring 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Mens suppen simrer, laves de karamelliserede løg, som skal ovenpå. Hak løgene som du ønsker (jeg foretrækker at halvere dem og skære dem i skiver) og lad dem stege i smør ved medium varme, indtil de er bløde og helt mørke. Dette tager ca. lige så lang tid, som suppen skal koge.
  6. Når suppen har kogt, blendes den igennem med en stavblender, indtil den er helt glat. Tilsæt til sidst kokosmælk, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber og smag, om den skal have ekstra krydderier.
  7. Server suppen med løg og persille på toppen og et godt brød ved siden af.

Del dette: