AftensmadAlle opskrifter

CREMET GULERODSSUPPE MED KARAMELLISEREDE LØG

Gulerodssuppe med kokosmælk og karamelliserede løg
En cremet, sød gulerodssuppe med kokosmælk og karamelliserede løg på toppen.
 Gider man? Ja. Dét gider man!

Når jeg sidder på læsesalen en hel dag (hej mor, det gør jeg faktisk sommetider), så kan det virkelig være svært at se lyst på tingene. Når jeg står nede i kafferummet og venter på, at elkedlen koger vand, som jeg kan hælde ud over min 22. kop billige instantkaffe den dag, og jeg har spist min hårdtprøvede madpakke serveret ved stuetemperatur, så har jeg virkelig brug for at se frem til det øjeblik, hvor jeg står hjemme i mit køkken og er igang med at hakke noget. Eller stege noget. Eller bare tilberede ét eller andet, der bliver til noget varmt og dejligt, jeg kan skovle i mig, mens jeg høster medlidenhed hos mine roomies.

Denne her suppe er sådan et måltid, der kan klare dét job. Her er et udsnit af min dag, hvor tanken om netop denne her suppe har holdt mig oppe:

Er der 60 sider igen??? TREDS?? Rolig Sofie. Tænk på suppen.
Hva? Er det MIG, der skal holde oplæg i næste uge? Det kunne I sgu godt have sagt. Lidt højere. Pyt, det laver du i morgen. I dag skal du have suppe.
Gad vide om man bare kan melde sig ud af samfundet. Måske via en blanket på kommunen? Skulle man? Men hvis man kunne, så ville man sikkert ikke have råd til at lave suppe. Eller have et sted at spise den. Så det går ikke.

Karaktererne i denne simple kærlighedshistorie er som følger: Karamelliserede løg, gulerødder, kartofler, bladselleri, hvidløg, bouillon, krydderier, kokosmælk, honning og citron.

Det er så simpelt, at det næsten er pinligt. Men også kun næsten.

På toppen findes historiens hovedperson som, hvis suppen var en film, helt klart ville spilles af Hugh Grant (ja, i 90’er udgave altså!):  en overflod af endnu flere bløde, karamelliserede løg. Hvorfor? Fordi man nogle gange bare har brug for, at lejligheden dufter af løg brunede i olie eller smør. Især på dårlige dage, hvor læsebyrden er for stor og kaffen er for kold.

Efterår, kom an!

2016-09-26-12-43-24
2016-09-26-12-44-06
2016-09-26-12-44-22

Print Recipe
Gulerodssuppe med kokosmælk og karamelliserede løg
Opskriften er glutenfri og kan gøres vegansk, hvis man bruger sirup i stedet for honning.
Gulerodssuppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til suppen
Til servering
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til suppen
Til servering
Gulerodssuppe
Instruktioner
  1. Kom olie og smør i en gryde og varm op ved medium varme. Hak løgene groft og kom dem i, når smørret er smeltet. Lad dem stege ved medium varme i 20-30 minutter, indtil de er karamelliserede og helt mørke. Husk at røre i dem jævnligt, så de ikke brænder fast.
  2. Mens løgene karamelliserer, skrælles kartoflerne og gulerødderne. Hak dem i mindre stykker sammen med bladsellerien.
  3. Når løgene er karamelliserede kommes kartofler, gulerødder, bladselleri og hvidløg i gryden. Tilføj kanel, karry, chili og peber og rør rundt. Tilsæt bouillonen.
  4. Lad suppen simre i omkring 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Mens suppen simrer, laves de karamelliserede løg, som skal ovenpå. Hak løgene som du ønsker (jeg foretrækker at halvere dem og skære dem i skiver) og lad dem stege i smør ved medium varme, indtil de er bløde og helt mørke. Dette tager ca. lige så lang tid, som suppen skal koge.
  6. Når suppen har kogt, blendes den igennem med en stavblender, indtil den er helt glat. Tilsæt til sidst kokosmælk, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber og smag, om den skal have ekstra krydderier.
  7. Server suppen med løg og persille på toppen og et godt brød ved siden af.
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial