COUSCOUSSALAT MED BUTTERNUT, ABRIKOS OG TOFU-FETA
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer Forberedelses tid
6personer 10minutter
Tilberedningstid
30minutter
Instruktioner
Couscoussalat
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skær ½ butternut ud i skiver og fordel på en bageplade sammen med 1 peberfrugt skåret i strimler. Top med lidt olivenolie, en smule salt og lidt chilipulver. Bag i ovnen 25 minutter, indtil butternutten er mør og peberfrugten er let brændt.
  2. Kom 4 dl couscous i en stor skål. Fnulr en bouillonterning ud over couscoussen og hæld over med 8 dl kogende vand. Rør godt rundt, indtil bouillonterningen er opløst, og dæk skålen til. Stil til side i 10 minutters tid. Imens steges løg og hvidløg.
  3. Steg finthakket løg og hvidløg på en pande med lidt olie i ca. 5 minutter, indtil løgene er brunede. Overfør de stegte løg til skålen med den færdige couscous og tilsæt 1 tsk røget, sød paprika. Rør godt rundt, så paprika og løg bliver godt fordelt.
Tofu-feta
  1. Dræn tofuen og tør den godt af med lidt køkkenrulle, så du får så meget af væsken væk som muligt. Hvis din tofu skal være ekstra fast, kan du pakke den ind i et rent viskestykke og lægge den i pres under noget tungt i en times tid, men dette synes jeg personligt ikke er nødvendigt. Kom tofuen i en food processor, minihakker eller blender sammen med citronsaft, hvidløgspulver, gærflager og salt og blend, indtil det er en fnulret masse. Det skal helst ende med at være lige så salt som feta, så husk at smage den godt til.
Samlingen
  1. Tilsæt vårsalat, hakket abrikos og de bagte grøntsager til skålen med couscous. Top med den smuldrede tofu-feta. Server som den er, eller server som tilbehør. Velbekomme!
Recipe Notes

Tip: Erstat vårsalat med rucola, spinat eller friske krydderurter.

Del dette: