24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: BUTTERNUTSTEG MED VALNØDDESMØR OG SALVIE
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
45minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
45minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Halver butternutten og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Placer de to halvdele med skindsiden opad i et fad og bag i 40 minutter, indtil de er møre.
  3. 5 minutter inden butternutten er færdig, laves smørsovsen: kom sirup, hakkede valnødder og smørbar i en kasserolle og smelt det sammen. Giv det et let opkog, så det bliver tykt og klistret, men lad det ikke koge for længe.
  4. Tag butternutten ud ad ovnen og skær meget forsigtigt riller i den med en skarp kniv. Pas på ikke at brænde fingrene.
  5. Hæld store skefulde af smørkaramellen over butternutten og top med friske salvieblade, masser af salt og friskkværnet peber. Sørg gerne for at få det ned i rillerne, hvis det kan lade sig gøre.
  6. Sæt tilbage i ovnen og bag i 5 minutter.
  7. Server med ekstra smørkaramel på toppen, hvis der er mere tilbage. Velbekomme!

Del dette: