Opskrifter/ Vegetarisk

Til de sultne madpakkespisere: Den nemmeste bønnesalat

Bønnesalat

I fredags var min kæreste og jeg ude at spise sushi sammen som en fælles, meget tidlig, julegave til hinanden. Vi havde begge to en masse vi skulle nå, og jeg var ved at blive væltet af en ond forkølelse (og her har man ellers sendt så mange gode efterårsvibes ud!), så da vi gik frysende hjem allerede ved en 22-tiden, mødte vi en masse fulde teenagere på vej til J-dag. Jeg funderede over, om de ikke var meget unge eller om det bare er mig, der er blevet gammel og så tog jeg mig selv i at tænke på, at det godt nok var rart, at vi skulle direkte hjem i seng og ikke på druk. Du. Godeste. Jeg er blevet 120 år gammel, og jeg har ikke selv opdaget det. Jeg bebrejder dog 100 procent forkølelsen, som i øvrigt fik mig gevaldigt ned med nakken resten af weekenden. På mandeinfluenza-måden, that is. Jeg ligger på 3. dagen i min seng, og kunne på mange måder godt trænge til et bad, noget frisk luft og et par friske grøntsager.

Men – og her når vi til lyspunktet i denne svære tid – når jeg engang kommer ud af sengen og skal til at leve det vilde madpakkeliv igen, så bliver denne bønnesalat en seriøs kandidat.

Hvorfor har jeg brug for bønnesalat?

Når jeg har lange dage på uni, så bliver jeg altid vanvittig sulten. Jeg ved ikke, hvad det er, men når jeg skal sidde stille en hel dag og forsøge at bruge min hjerne, så bliver jeg altid fuldstændig drænet for energi og føler et stor behov for at køre kulhydrater ind i ét væk. Altså sådan lidt mere end jeg plejer. Problemet er, at jeg har en tendens til altid at underdrive, hvor sulten jeg faktisk bliver. Jeg kan ikke tælle. hvor mange gange jeg har siddet helt sukkerkold og hjælpeløs, og ikke har fået noget som helst ud af undervisningen, fordi jeg har været ved at dø af sult og samtidig er løbet tør for mad, fordi jeg om morgenen har vurderet, at SÅ meget spiser jeg da vel heller ikke.

Men det gør jeg.

Min mor plejer altid at drille mig med, at jeg burde tøffe rundt på uni med en trækvogn fyldt med mad, så jeg aldrig får lavt blodsukker. Jeg ved ikke, hvorfor jeg nægter at indse, at dette faktisk ikke er nogen dårlig idé. Jeg formoder, at det er lidt samme procedure, som når man (og her mener jeg mig) altid insisterer på at trække et stykke tøj i størrelse 34 med ind i prøverummet, på trods af at man (det er så mig igen) udemærket godt ved, at der ikke er et eneste sted på kroppen, der i nogen som helst verden ville kunne klemmes ned i den.

Og så er det, at man hen ad eftermiddagen står grædende i kantinen og forsøger at overbevise sig selv om, at man ikke skal smide en 20’er efter et tørt stykke kage. Vi har jo allesammen været der. JO, vi har.

I min iver efter at imødekomme både de lange og nu også kolde og mørke dage, har jeg derfor været nødt til at erkende, at jeg simpelthen er nødt til at uppe mit frokostgame. Og denne salat er første skridt i dén retning! Bønnerne giver masser af mæthed, der er masser at tygge på, masser af farver og masser af smag, og vigtigst af alt, så tager det lidt længere tid at spise, end når man bare kører en rugbrødsmad ind på 2 minutter og ikke opdager, at man er blevet mæt. Den indeholder masser af feta, soltørrede tomater og persille, og den kan både bruges som tilbehør, kommes i en wrap eller kommes i det fineste Tupperware har at tilbyde og inhaleres i kantinen, sådan som jeg har tænkt mig at gøre det.

Med ønsket om en dejlig mandag her fra sygesengen, hvor jeg heldigvis har fået min roomies gamle fjernsyn ind på mit værelse netop samtidig med, at TV3 Puls begår den genistreg at sende julefilm hver dag. OG jeg har fundet et perfekt spot i min seng, hvor jeg kan bygge et fort op ad vandrørene, så jeg kan holde mig dejlig varm, mens jeg ser dem. Det er helt ok.

2016-11-0513-47-49
2016-11-0513-48-02  2016-11-0513-49-14

Print Recipe
Bønnesalat
Instruktioner
  1. Start med at varme 1 spsk olie på en middelvarm pande. Steg det hakkede løg og hvidløg i 2-3 minutter, indtil de har fået lidt farve. Stil til side.
  2. Dræn og skyl bønnerne og hæld dem i en stor skål. Tilsæt de stegte løg, rucola, chili, tomat, feta, persille, balsamico og de soltørrede tomater.
  3. Rør rundt og smag til med salt og peber.
Del denne opskrift

No Comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial