Blomkålssteg på bund af sorte linser
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Instruktioner
Blomkålssteg
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Fjern bladene fra blomkålet og skyl det godt. Læg det herefter over på et stykke sølvpapir, der er stort nok til at kunne lukke sig godt om blomkålshovedet.
  3. Bland olie, chili, paprika og soya i en lille skål og hæld over blomkålshovedet. Brug hænderne til at massere det godt ind og pak herefter blomkålet ind i sølvpapiret. Lav en lukning øverst, så væsken ikke kan ryge ud.
  4. Bag midt i ovnen i 60 minutter, indtil blomkålet er helt mørt.
Linsebund
  1. Mens blomkålsstegen er i ovnen, forberedes linsefyldet. Skær løg, hvidløg, sød kartoffel, peberfrugt og portobello ud i rustikke tern og steg i en stor gryde med en god sjat olivenolie. Steg ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og giv det et opkog. Skru herefter ned til lav varme og lad simre i ca. 40 minutter under jævnlig omrøring, indtil linserne er møre og alt er godt kogt sammen.
  3. Smag linseblandingen til med salt, peber og evt. mere kanel eller andre krydderier, du kan lide. Overfør linserne til et fad og læg den bagte blomkålssteg ovenpå.
  4. Server gerne sammen med f.eks. kartoffelmos og en god sovs. Velbekomme!

Del dette: