Alle opskrifter/ Dessert

KLISTREDE COOKIE DOUGH BARER MED CHOKOLADE OG KONDENSERET MÆLK (VEGETARISK)


cookie dough

Sååæh. I dag fik jeg den idé at lave mig en sund omgang yoghurt med frugt. Og med yoghurt mener jeg kondenseret mælk. Og med kondenseret mælk mener jeg med kondenseret mælk OG smør. Og med frugt mener jeg kakaobønner. Og med kakaobønner mener jeg chokolade. Og med dét mener jeg, at jeg kom til at lave en af de mest syndige kager i nyere tid, fordi jeg gik sukkerkold hjemme hos mine forældre og opdagede, at de havde kondenseret mælk i deres skab. Lektien: Man skal ikke undervurdere, hvor langt en sukkerkold, desperat kvinde vil gå for et fix. Det er gået op for mig, at enhver kvinde har et dårligt mønster, hun sidder fast i, og mit er, at hver gang jeg har tabt mig, så kommer jeg til at blive en lille smule sindssyg og gøre noget på madfronten, jeg virkelig ikke burde have gjort. Og jeg har næsten ikke engang selvrespekt nok til at skamme mig over det. Oh well. (Med andre ord, hvis du er på kur, sådan som jeg egentlig er det, så LØB! LØB MENS DU STADIG KAN!)

IMG_20160622_193051
IMG_20160622_192907
IMG_20160622_192721

Idéen går i al sin enkelhed ud på, at man fylder en kageform med cookie dough, overhælder den med et lag af kondenseret mælk og hakket chokolade og kommer et låg af cookie dough oven på bagefter. Og når jeg siger kondenseret mælk, så mener jeg en hel dåse. Og når jeg siger chokolade, så mener jeg 200 gram. Hva? Om der også næsten er en hel pakke smør i? Ja. Ja, det er der. Jeg er dén, jeg er, og det er alt, hvad jeg er.

IMG_20160622_160510
IMG_20160622_160446


Klistrede cookie dough barer med chokolade og kondenseret mælk

Ingredienser
230 gram smør
0,75 dl hvidt sukker
2,5 dl brun farin
2 æg
1 tsk vaniljesukker
7,5 dl mel
1 tsk bagepulver
1 smule salt
1 dåse kondenseret mælk (400 gram)
200 gram chokolade, brækket sjusket fra hinanden (alt kan bruges – mørk, lys, hvid eller en blanding. Tag et valg og stå ved det.)

Fremgangsmåde
1. Smelt smør i en gryde over medium varme. Det skal ikke brænde på, men må gerne blive lidt gyldent. Lad det køle en smule af.
2. Når smørret er smeltet, hældes det i en skål sammen med sukker og brun farin. Pisk med en elpisker, indtil det er en sammenhængende, blød masse.
3. Lad blandingen køle af. Imens kommes mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål.
4. Hæld ét æg ad gangen i sukker/smør massen, mens du pisker ved medium hastighed. Kom herefter skålen med mel ned i og pisk, indtil massen er sammenhængende og har konsistens som cookie dough.
5. Kom bagepapir i en lille form på ca 15×25 cm. Hæld halvdelen af dejen i formen og pres den med fingrene, indtil hele formen er fyldt ud. Hæld det kondenserede mælk i et jævnt lag ud over, men efterlad en centimeter rundt i kanten. Bræk chokoladen groft fra hinanden og kom ovenpå.
6. Kom den sidste halvdel cookie dough henover og pres ned med fingrene, indtil der er et nogenlunde jævnt låg.
7. Sæt i køleskabet ca. 30 minutter. Imens forvarmes ovnen til 180 grader.
8. Bag 30-35 minutter, indtil toppen er gylden. Vent med at skære den ud, indtil den er fuldstændig kølet af.

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kat
  06/23/2016 at 11:05

  Lav den til mig! Hilsen din Kat.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial